VEEL GESTELDE VRAGEN


Antwoord:

Een ontslag kan op verschillende manieren plaatsvinden. Het beste is om direct contact op te nemen met een arbeidsrechtadvocaat om u te adviseren over uw situatie. 



Antwoord: Er bestaat een recht om minder te mogen gaan werken, maar dat is mede afhankelijk gesteld van de mogelijkheden binnen het bedrijf. U zult daarover in overleg moeten met uw werkgever.


Antwoord: Bij een overname geldt in beginsel als hoofdregel dat ook alle arbeidsvoorwaarden mee overgaan. Om te weten of dit ook in uw situatie geldt is het ’t beste om hiervoor een arbeidsspecialist te raadplegen.


Antwoord: Hoofdregel is dat er recht bestaat op ouderschapsverlof, maar ook hiervoor geldt dat u in overleg met uw werkgever tot afspraken moet komen.


Antwoord: Er is een formule voor, die echter niet meer is dan een richtlijn. Bovendien moeten alle variabelen van de formule wel goed ingevuld worden. Beter is het dat aan een arbeidsrechtspecialist over te laten.


Antwoord: Hoofdregel is dat indien u bent aangesteld door de overheid dat u ambtenaar bent. Heeft u een arbeidsovereenkomst met een ondernemer, dan bent u werknemer. Maar let op: ook mensen die werken bij de overheid kunnen werknemer zijn! Laat dit even nakijken door een arbeidsrechtspecialist.


Antwoord: Dat hangt van de duur, lengte en tussenpauzen van de verschillende flexibele overeenkomsten af. Wordt uw arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de vierde keer verlengd bij dezelfde werkgever of bent u langer dan drie jaar voor de werkgever werkzaam, dan is er waarschijnlijk sprake van een vast dienstverband.


Antwoord:

Nee, dat gaat allemaal niet vanzelf. U zult waarschijnlijk ook daarvoor iets moeten gaan regelen met uw werkgever en/of pensioenverzekeraar.



Antwoord: Waarschijnlijk niet, tenzij het beding onredelijk zwaar drukt. Daarover kan een arbeidsrecht specialist u goed adviseren.


Antwoord: Dat is sterk afhankelijk van de situatie en zal echt aan de hand van de feitelijke situatie beoordeeld moeten worden door een arbeidsrechtspecialist.


Antwoord: Niet zo zonder meer. U zult met werknemers moeten overleggen. Van belang is ook of er een eenzijdig wijzigingsbeding in de arbeidsovereenkomsten is opgenomen.


Antwoord: Het is mogelijk dat de werknemer het niet eens is met de opzegging en een zogenaamd kennelijk onredelijk ontslagprocedure opstart. U doet er verstandig aan een arbeidsrecht specialist in te schakelen.


Antwoord: Wanneer u samen in goed overleg afspraken wilt maken, doet u er verstandig aan om vooraf een plan te hebben. Heeft uw onderneming een ondernemingsraad, dan dient deze erbij betrokken te worden. Mogelijk zullen ook vakbonden gesprekspartner moeten zijn. Het is verstandig u in dat traject te laten begeleiden en adviseren door een specialist arbeidsrecht.


Antwoord: Van belang is dat één en ander op schrift wordt gesteld en dat ook de werknemer zich bewust is van bepaalde risico’s die hij/zij daar mogelijk bij loopt. Neemt u in ieder geval contact op met een arbeidsrechtspecialist.


Antwoord: Dat kan onder omstandigheden onrechtmatig zijn, mede afhankelijk van de vraag of uw werknemers een non-concurrentiebeding hebben. Maar ook zonder die bedingen kan het onrechtmatig zijn. Neem in ieder geval contact op met een arbeidsrechtspecialist.


Antwoord: Arbeidsrecht roept veel vragen op. Als u vragen heeft, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij streven ernaar u zo snel mogelijk te antwoorden. Omdat uw zaak ook onze zaak is, staan wij u graag te woord.


STEL EEN VRAAG

Vragen over arbeidsrecht? Wacht niet te lang en stel ons uw vraag!

STEL UW VRAAG:


TELEFONISCH

Vul uw naam en telefoonnummer in.
U wordt op werkdagen binnen 24 uur
teruggebeld door een advocaat.




ONLINE

Stel uw vraag via het formulier.


> Reacties cliënten
> Lage kosten
> Gesubsideerde rechtsbijstand

> Over Hulparbeidsrecht.nl
> Onze missie
> Actueel
> Linkpartners

> Privacy en disclaimer
> Algemene voorwaarden
> Privacy Statement