Invoering Wet Werk en Zekerheid (WWZ) leidt tot veel beroering!

“Werkgevers omzeilen WWZ door flexwerkers massaal te ontslaan”, roept het CNV en richt een meldpunt WWZ op.
Recent bepleitte in het Financieel Dagblad van 28 april 2015 hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen voor “een bewegen van baan- naar werkzekerheid en naar permanente scholing”. Hij vreest dat vooral de jongeren de dupe zullen zijn van de WWZ.

Waar is er aan de hand?
Natuurlijk betreft het de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) per 1 januari 2015 echter de beroering betreft het feit dat na 1 juli 2015 flexwerkers al na twee jaar recht op een vast contract. Op dit moment is dat drie jaar. De minimale termijn die in acht moet worden genomen wil de keten van bepaalde tijd contracten doorbroken worden wordt verlengd van drie maanden naar zes maanden. Veel flexwerkers worden op dit moment ontslagen met de mededeling: “Neem maar aan lange vakantie van zes maanden”. Dat kan niet de bedoeling zijn geweest van de wetgever en opvallend is dat juist ook veel overheidsorganisaties zich hieraan “schuldig” maken.

Naar verwachting zal de ZZP-er hiermee niet worden teruggedrongen maar zullen nieuwe vormen van flexwerken worden ontwikkeld.

Kortom er is veel beroering op de arbeidsmarkt als gevolg van de invoering van de Wet Werk en Zekerheid die opeens beduidend minder zekerheid lijkt te bieden dan door de wetgever beoogt.

Wilt u meer informatie over de Wet Werk en Zekerheid en wat dit voor u als ondernemer, ZZP-er of werknemer kan betekenen. Neemt u dan contact op met:
Mr Sicco van Steenwijk, arbeidsrechtadvocaat
Email: s.van.steenwijk@vanslagmaat.nl

vorige pagina


STEL EEN VRAAG

Vragen over arbeidsrecht? Wacht niet te lang en stel ons uw vraag!

STEL UW VRAAG:


TELEFONISCH

Vul uw naam en telefoonnummer in.
U wordt op werkdagen binnen 24 uur
teruggebeld door een advocaat.
ONLINE

Stel uw vraag via het formulier.


> Reacties cliƫnten
> Lage kosten
> Gesubsideerde rechtsbijstand

> Over Hulparbeidsrecht.nl
> Onze missie
> Linkpartners
> Actueel

> Privacy en disclaimer
> Algemene voorwaarden